İş Fikrinin Önemi
Zaman zaman her insan yeni bir işe başlamayı düşünür. Bizim de bu yazıda odak noktamız iş fikrinin önemiolacak. Her girişim bir fikir ile ortaya çıkar. Şu an tüm dünyayı kasıp kavuran bir mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp da bir girişimdi. Ve bugün gelmiş olduğu noktanın ne kadar büyük olduğunu herkesin bir WhatsApp kullanıcı olmasından anlayabiliriz.
Hayatınızı daha iyi bir seviyeye taşımak için yeni bir işe atılmak oldukça önemli bir şeydir. İnsanların yaşam koşullarını daha üst seviyeye taşımak için yapabileceği birçok şey vardır. Bu noktada önemli olan atılacağınız iş fikrinin önemi.
Neyse ki günümüz dünyası fırsatlarla dolu. İş fikrinin önemi oldukça büyük. Bizim de bu yazıda odak noktamız bir iş fikri olacak. Her şeyin dijitale evrildiği günümüz dünyasında fırsatlar aslında parmaklarınızın ucunda. Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar hayatımızda büyük bir yere sahip. Her an elimizin altında olan bu cihazlar ile yapabilecekleriniz nerdeyse sınırsız. E-Ticaret de bunlardan bir tanesi. E-ticaret nedir merak ediyorsanız ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.
E-Ticarette Fark Yarat
E-ticaret son zamanlarda birçok insanın dikkatini çeken bir konu. Peki bu artan ilginin sebebi nedir? Günümüzde her şeyin dijitale evrildiği gibi, alışveriş süreçleri de dijitale evrildi. Artık insanlar zaman kaybetmeden tek tıkla alışveriş yapabilir hale geldi. Bu durum da mevcut iş yeri sahiplerinin e-ticarete yönelmesine sebep oldu. Peki yalnızca mevcutta bir fiziksel mağaza sahibi olanlar mı e-ticaret yapabilir? Gelin bunun cevabını açıklayalım.
Birden fazla E-Ticaret şekli vardır. Bunun için mevcutta bir mağaza sahibi olmanıza da gerek yok. Dilerseniz sıfır sermaye ile bile E-Ticaret yapabilirsiniz. Yazının başında iş fikrinin önemi hakkında konuşmuştuk. Herkesin online alışveriş yaptığı bu dönemde sıfır sermaye ile ek gelir elde etmek mümkün ve oldukça avantajlı fikir. Gelin detayları anlatalım.
Yeni Nesil Ticaret
Klasik ticarette üç ana unsur vardır. Üretici, satıcı ve müşteri. Bu modelde satıcı ürünleri üreticiden alır ve fiyat farkı ile müşteriye satar. Günümüzde Trendyol, Hepsiburada, Amazon gibi büyük E-Ticaret platformları var. Bunlar aslında birer sana pazar yeri işlevindedir. Satıcılar mağazalarını bu platformlarda açıp satış yapıyorlar. Bu sistemin büyüyüp genişlemesi ise bir başka sistemi daha meydana getirdi. Bu da az önce bahsettiğimiz sermayesiz E-Ticaret.
Kişiler şirket açıp bu platformlarda kendi mağazalarının sahibi olabilirler. Ardından bir başka satıcının ürünlerini kendi mağazalarında listeleyebilirler. Bir sipariş olması durumunda ise siparişi asıl satıcıdan alıp müşterilerine iletirler. Peki burada kazanç ne mi oluyor? Komisyon. Kendi mağazanızda listelediğiniz ürünleri belirli bir fiyat farkı ile satabilirsiniz. İş fikrinin önemi demiştik değil mi? İşte karşınızda sıfır sermaye ile ticaret.
Sermayesiz E-Ticaret
Sermayesiz E-Ticaret bu kadar ulaşılabilir ve avantajlı bir konumdayken insanlar da nasıl yapıldığı konusunu merak ediyor. İnternette bu konu hakkında birçok makale ve video mevcut. Fakat hiçbiri bu sermayesiz E-Ticaret yapmak isteyen bir insan için yeterli bilgileri içermiyor. Eğer siz de sermayesiz E-Ticaret yapmak istiyorsanız uzman bir bakış açısına ihtiyacınız olacak. Böylece işinizde çok daha emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.
Trend Akademi ailesi olarak bizler bugüne kadar yüzlerce danışanımızın emin adımlarla bu yolda ilerlemesini sağladık. E-Ticaret ile alakalı oldukça kapsamlı eğitim ve danışmanlık paketlerimiz sayesinde danışanlarımız işlerine çok daha rahat uyum sağladılar. Eğer siz de E-Ticaret ile ek gelir elde etmek istiyorsanız iletişim formumuzu doldurarak sizinle iletişime geçmemizi sağlayabilirsiniz.
Diğer blog yazılarımızı okumak için, https://trendakademi.com.tr/blog adresine tıklayabilirsiniz.
Sosyal Medya Hesaplarımız
Instagram - https://www.instagram.com/trend.akademi/
Twitter - https://twitter.com/trendakademi
Facebook Sayfa - https://www.facebook.com/trenddanismanlik
Facebook Grup - https://www.facebook.com/groups/trendakademi
YouTube - https://www.youtube.com/channel/UCHKsZnoH6os5cZFT_-d1NAg
LinkedIn - https://www.linkedin.com/company/trend-akademi%CC%87/
Telegram - https://t.me/trendakademi